Mogelijk komt Ross Brawn niet zomaar weg met zijn gisteren gegeven teamorder tijdens de Grand Prix van Maleisie. De Britse teambaas besloot in de slotfase van de race dat de veel snellere Nico Rosberg zijn benzinesparende teamgenoot Lewis Hamilton niet mocht inhalen, ondanks herhaaldelijk radiocontact.

Rosberg gehoorzaamde tandenknarsend en liep zo het podium mis. Een podium waarop Hamilton vervolgens enigszins beschaamd aangaf dat Rosberg er eigenlijk op had moeten staan. En hij bleek niet de enige die er zo over dacht.

Mercedes kopstukken Niki Lauda als Toto Wolff waren not amused. Vanuit sportief oogpunt, aldus Lauda, was dit verkeerd. Als dit de strategie is die Ross gaat gebruiken, moeten wij even met hem gaan praten.

Brawn verdedigde zich inmiddels door te stellen dat ook Rosberg weinig benzine had, iets dat door de 27-jarige rijder ontkend wordt. Rosberg meent zelfs dat hem een poging ontnomen is om de beide Red Bull’s, die een paar seconden voor Hamilton reden, aan te vallen, of op zijn minst onder druk te zetten.

Toen Rosberg eenmaal over de finish was, zei hij enigszins geirriteerd over de radio tegen de teambaas: Remember this one. De Duitser is overigens niet bang dat hij gezien wordt als nummer twee rijder. Ik ben er zeker van dat als de situatie omgekeerd was geweest, Ross dezelfde order zou hebben gegeven.

Eerder al werd er gefluisterd dat Brawn’s baan in Duitsland op de tocht zou staan. Zeker nu het team Paddy Lowe overgenomen heeft van McLaren. Lowe komt met ingang van volgend seizoen de gelederen versterken. In welke functie hij dat gaat doen, is nog niet bekend.