Wie kent er Tom Walkinshaw nog? De Schot was teambaas van het toenmalige Footwork (1995) en Arrows (1996-2002). Onder zijn leiding werden onder andere Mika Salo, Pedro de la Rosa en Jos Verstappen onterecht aan de deur gezet. Ook onder zijn leiding ging het Arrows-team failliet na de Grand Prix van Duitsland in 2002.

Tom Walkinshaw heeft een contract ondertekend met het Australische Holden Motorsport. Vanaf 1 januari wordt hij verantwoordelijk voor de technologie, bediening, onderzoek en ontwikkeling van het bedrijf. Walkinshaw was in een ver verleden al teambaas van het Holden Racing Team en is nog steeds actief als een partner van Holden Special Vehicles. Holden Motorsport levert materiaal aan diverse V8 Holden Supercar-teams zoals Holden Racing Team, Kmart Racing, PWR Racing en Tasman Motorsport.

Voor alle duidelijkheid, Walkinshaw wordt geen mede-eigenaar, de volle 100% blijft in de handen van Holden Motorsport.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter