Dat Zuid-Amerikanen temperamentvol zijn is zeker geen geheim, het is ook het minste wat je kunt zeggen van de Colombiaan Juan Pablo Montoya.
De meeste onder ons zullen zich wellicht nog het incident herinneren met de cameraman en Montoya.

De reden dat Montoya bij McLaren getekend heeft is niet alleen te danken aan de nodige dollars, Juan zou namelijk onenigheid hebben gehad met het Williams team.

Volgens Patrick Head zou Montoya zijn kalmte hebben verloren tijdens de Grote Prijs van Frankrijk en heeft daarna een uitbrander gekregen van formaat.

Patrick Head:

“Montoya was niet echt onder de indruk toen hij op de vingers getikt werd.
De beslissing om bij McLaren te gaan werd dan ook enkele dagen na dit incident genomen.”

Volgens Head begon het allemaal toen Montoya dacht dat Ralf Schumacher een voorkeursbehandeling kreeg om als eerste de pits te mogen inrijden.
Toen dit gebeurde begon Montoya aan een 10 minuten durende tirade over de boardradio tegenover het team.

Patrick Head:

“Juan dacht onterecht dat we Ralf op de hoogte gebracht hadden van zijn akties, en Ralf een ronde eerder deden binnenkomen.

Over de boardradio was hij verwijtend bezig tegen het team.

Ik denk dat hij dan begon te mokken en hij liet het incident voor wat het was en eindigde de race ongeveer 15 a 20 seconden na Ralf.

Naar aanleiding van het voorvalletje op het einde van de race maakte Ralf een kleine fout en slipte.
Als Juan dichter bij Ralf had gereden had hij hiervan waarschijnlijk kunnen profiteren.

Het team verbaal misbruiken over de radio was volgens ons zeker niet gepast, zeker niet na dat het team de naad uit hun broek had gewerkt aan de auto en terwijl ze fantastische pitstops deden.

Juan hield er ook niet van en we hebben erover gepraat. Hij beschuldigde zowat iedereen binnen het team, hij noemde ze incompetent.”

Tijdens de voorstelling van de nieuwe wagen, verleden maand, gaf Montoya toe dat er wat onenigheden zijn geweest met het team.
Head zei ook nog dat Montoya een toekomstige wereldkampioen is, vooral omdat hij een gepassioneerde piloot is.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter