De Jordan droom van Jos Verstappen is voorbij. Als je het aan de media vraagt, sinds gisteren en volgens Verstappen zelf al een tijdje. Toch laat “The Boss” z’n hoofd niet hangen. De Nederlander praat op z’n website over wat er nu net misging tussen hem en Jordan.

“Het klikte gewoon niet. Jordan wilde niets toegeven en daarom kwamen we er contractueel niet uit. Zo kan ik het in een paar regels wel verwoorden. Wiens schuld het nu is? Je kunt in de Formule 1 wereld niet altijd goed de vinger op de zere plek leggen. Het afketsen van een deal is altijd een combinatie van verschillende factoren. Je hebt te maken met sponsoreisen, teambelangen en de voorkeuren van een rijder. “

Volgens enkele bronnen zou de belangrijkste reden voor het afspringen van de onderhandelingen het salaris van Verstappen zijn geweest. Niks van aan volgens Jos.

 

“Allemaal onzin, flauwekul. Nee, ik ga hier niet praten over de hoogte van mijn salaris. Laat ik er dit van zeggen: mijn salariswensen zijn fair. Ach, dat gespeculeer in de media, daar ben ik wel aan gewend. Iedereen in de Formule 1 trouwens. Wij hebben de zaak vorige week zelf afgeblazen. We waren het wachten zat, het eindeloos maar doordiscussi�ren. Het was genoeg geweest.”

“We hebben steeds het gevoel gehad dat we stapje voor stapje dichterbij kwamen. Zeker deze week toen de contacten er weer waren. Vorige week hadden we het idee dat we in kringetjes om elkaar heenliepen. En dat we er niet zouden uitkomen. Wij hadden ons best gedaan, Jordan wilde niets toegeven, dan houdt het op. En deze week bleek het uiteindelijk hetzelfde verhaal te zijn.”

De berichten dat Jordan Verstappen eerder zag als geldbron dan als getalenteerd rijder kloppen volgens Jos slechts gedeeltelijk.

 

“Het gebrek aan waardering steekt wel. Het is overigens niet zo dat Eddie me alleen maar wilde hebben om onze poen. Dat is niet zo, hij kent mijn kwaliteiten en wilde me wat dat betreft graag hebben. Maar het geld heeft-ie net iets liever.”

Verstappen wil F1 races rijden, maar dan wel niet meer onderaan het veld. Andere raceklassen ziet hij niet echt zitten.

 

“Ik wil niet weer zo�n jaar meemaken dat ik met mijn talenten achteraan mee moet hobbelen. Geen denken aan.”

“Het zou me niet verbazen als er hier en daar gedurende het seizoen stoeltjes vrijkomen. Welnu, ze weten dat er een rijder van mijn kaliber in de wachtkamer zit die ook nog een aardig geldbedrag meeneemt. Die heet Jos Verstappen. DTM? Nee, alles zit daar vol. Er zijn wel wat contacten in Amerika, maar niet meer dan dat. Ik blijf me vooralsnog concentreren op een snelle terugkeer in de Formule 1.”

“Ik ben heel erg teleurgesteld, maar ik zie inderdaad nog wel mogelijkheden. Ik moet nog zien of alle coureurs hun stoeltje kunnen behouden. Elk seizoen is het wel weer een paar keer raak. Ik moet ervoor zorgen dat ik klaarsta. Ik ben scherp, hou me conditioneel fit, klaar om in te stappen en hard te gaan. Ook mijn sponsors staan te popelen om weer terug te keren. De Formule 1 wereld moet weten dat we nog geen afscheid hebben genomen. En dat er een coureur beschikbaar is met talent, veel ervaring en een financieel aantrekkelijk pakket. De teambazen weten dat, allemaal. Het seizoen is nog niet begonnen, laat staan afgelopen!”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter