Ralf Schumacher zette vandaag de snelste tijd op te tabellen te Jerez. De Duitser versloeg zijn teammaat Juan Pablo Montoya met iets minder dan 3 tienden van een seconde. Maar Ralf bleek niet helemaal tevreden met de test van vandaag doordat hij niet een volledige racesimulatie kon afleggen door mechanische problemen. Hij had net zijn eerste stop achter de rug tot hij noodgedwongen zijn wagen aan de kant moest zetten.

�We hebben een paar programma�s afgewerkt maar we hadden er problemen mee,� zei Schumacher. �Het was goed maar we moeten die kleine probleempjes zien weg te werken.�

Pedro de La Rosa was vandaag derde snelste in zijn McLaren. The Spanjaard legde 93 ronden af maar hij had enkele technische problemen met de MP4/19 waaronder een ontplofte motor in de morgen.

Alexander Wurz had het nog moeilijker met de �experimentele� versie van de MP4/19 welke reed met een carbon versnellingsbak.�Het eerste deel van de test (wanneer Wurz met de �standaard� MP4/19 reed) was goed, maar het tweede deel was veel minder goed,� zei hij. �We hadden enkele problemen, maar we hadden enkele goede runs met de standaard wagen.�

Maar het hoogtepunt van de dag voor de Oostenrijker kwam na de testsessie. Zondag is het de verjaardag van Wurz en hierdoor kreeg hij een groen mengsel van olie en andere vloeibare elementen over zijn hoofd door de mecaniciens.

Rubens Barrichello ging verder met het tot nu toe onspectaculaire bandenprogramma. De Braziliaan reed nog met de F2003 GA maar toch gelooft Rubens dat het zijn vruchten zal afwerpen tijdens de eerste race in Melbourne. �Het was zeer constructief omdat we met de tests een bandenkeuze hebben gemaakt voor de race in Melbourne. Het was goed om vele ronden af te leggen. De tijden stellen niet veel voor maar als de anderen slechtere tijden reden waren wij meestal sneller dus dat was zeer bemoedigend. Maar het is zeer moeilijk om te zeggen wat de anderen aan het testen zijn.� Zei Barrichello
�Ik ben ervan overtuigd dat Bridgestone goed werk zal leveren, en ik weet dat de nieuwe wagen zeer goed is. De wagen is een beetje anders dan vorig jaar maar ik denk dat het een zeer goede wagen is.�

Ferrari maakte ook bekend dat het niet met de nieuwe wagen zal rijden in Imola volgende week doordat het team niet wil dat ze een duel willen voeren met een ander team. De eerste confrontatie tussen de F2004 en een andere wagen komt dus niet eerder dan de eerste oefenritten in Melbourne.

Nick Heidfeld vervolledigde de tabellen voor het Jordan team. De Duitser werkte aan de set-up en aan een bandenprogramma maar een versnellingsbakprobleem net na de lunch koste hem zo�n drie uur aan testen.

Pos Rijder Chassis-Motor Banden Tijd Ronden
1 Ralf Schumacher Williams-BMW M 1m16.953s 66
2 Juan Pablo Montoya Williams-BMW M 1m17.315s 35
3 Pedro de la Rosa McLaren-Mercedes M 1m17.740s 93
4 Alex Wurz McLaren-Mercedes M 1m17.914s 39
5 Rubens Barrichello Ferrari B 1m18.369s 79*
6 Nick Heidfeld Jordan-Ford B 1m20.376s 54

B = Bridgestone
M = Michelin
* 2003 wagen

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter