Eerder was Neêrlands toptalent, Robin Frijns, weinig positief over Red Bull. En dan in het bijzonder over Helmut Marko. Toch stapt de 21-jarige voor de Young Driver Test in een Red Bull.

De Maastrichtenaar kon bij het momenteel zeer succesvolle raceteam van wereldkampioen Sebastian Vettel zo instappen in de opleiding. Maar Frijns zei tot twee keer toe ‘Nee’: Maar ik weet dat ze daar spelletjes spelen. Je mag niets zelf beslissen en als je niet doet wat zij willen, lig je eruit. Ze behandelen je als een hond.

Ik heb in mijn carrière altijd mijn eigen keuzes gemaakt en dat wil ik blijven doen. Ik heb mensen nodig om me heen op wie ik kan vertrouwen en waar ik me goed bij voel. Daarom is Red Bull niks voor mij, ook al heb ik meer gewonnen dan Vettel voordat hij in de Formule 1 naam maakte.

Toch stapt Robin deze week zonder bedenkingen in de auto van Red Bull Racing. Als kampioen van de World Series van Renault verdiende hij een testrit in de RB6 van het Oostenrijkse topteam op het circuit van Abu Dhabi. Hoezeer de teams Frijns als groot talent beschouwen, bewijst de uitnodiging van Sauber. De Limburgse coureur mag in Abu Dhabi tijdens de YDT ook een dag testen in de Sauber C31.

De Formule 1 is de logische volgende stap. Er is geen andere optie. Deze testsessies zijn daarom heel belangrijk voor mij, want ze bepalen mijn toekomst. Ik moet deze week laten zien wat ik kan.

Ik vestig mijn hoop toch vooral op Sauber. Zij zochten al contact met me na de tweede race van dit jaar. Zij willen mij een serieuze kans geven en daadwerkelijk testen, omdat ik resultaten heb geboekt. Het is ook een team waarbij je in de punten kunt rijden als je een goede dag hebt. Heel anders dan bij achterhoedeteams als Marussia of HRT. Daar is het keiharde business. Je moet miljoenen meebrengen om er te mogen rijden, maar niemand kijkt ernaar., zo spreekt Frijns zijn voorkeur al uit qua team waar hij zou willen debuteren in de Formule 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *