Force India is in gesprek met Caterham-coureur Heikki Kovalainen. Dat heeft plaatsvervangend teambaas Robert Fernley tegenover de Finse tv-zender MTV3 bevestigd. De Indiase renstal is op zoek naar een nieuwe coureur omdat Nico Hülkenberg onlangs bekendmaakte volgend jaar voor Sauber te rijden.

De positie van Kovalainen bij zijn huidige werkgever, Caterham, is onzeker. Alles hangt af van de eindstand in het constructeurskampioenschap. De tiende plaats is van groot belang, want dat levert ca. 20 miljoen op aan inkomsten uit de prijzenpot van Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Momenteel staat Caterham in dat kampioenschap elfde net achter Marussia.

In het geval dat Caterham als elfde eindigt, zal het team voor hun inkomsten kiezen voor ‘pay drivers‘. En dat is slecht nieuws voor Kovalainen die voor vier miljoen op de loonlijst staat van de renstal.

Dit opent de deur voor Giedo van der Garde, die een rijk gevulde zak aan sponsorgeld meebrengt. Ook Vitaly Petrov is niet zeker van ook maar één stoeltje in 2013, omdat zijn manager verklaarde dat er nauwelijks Russische sponsors beschikbaar zouden zijn.

Mogelijk komt Charles Pic, ook met een flink zak geld, over van Marussia.