Sebastian Vettel wilde weinig kwijt over zijn diskwalificatie na de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Eén van de beste skispringers heeft ooit gezegd: ‘elke kans is een mogelijkheid‘ en wat ons betreft zijn er in de race nog kansen genoeg, aldus Vettel.

De huidige wereldkampioen werd door de stewards bestraft, omdat hij na zijn kwalificatieronde in opdracht van het team zijn Red Bull-bolide aan de kant zette. Er was te weinig brandstof om de wagen naar de pits te kunnen rijden.

Volgens de reglementen moet er, nadat de wagen op eigen kracht in het parc-fermé is aangekomen, ook nog genoeg brandstof aanwezig zijn zodat de FIA een liter brandstof kan aftappen ter controle.

In de bolide van Vettel bleek slechts 850 milliliter brandstof te zitten. Hierop besloten de stewards de Duitser te diskwalificeren en terug te zetten naar de laatste plaats op de startgrid.

Tijdens de uitloopronde gaf Renault de opdracht om de auto onmiddellijk te stoppen wegens een probleem met het brandstofsysteem. Nadat we met de stewards hadden gesproken, die accepteerden dat de wagen uit overmacht aan de kant moest worden gezet, bleek bij controle om onverklaarbare redenen slechts 850 milliliter uit de wagen te zijn gepompt., legt teambaas Christian Horner uit.