Het team van Ferrari voelde zich kennelijk gedwongen om toe te lichten waarom het ervoor heeft gekozen, om nog een jaar door te gaan met Felipe Massa.

Dat Ferrari het contract van Massa heeft verlengd, wordt niet door iedereen begrepen, aangezien er genoeg reden was om hem te vervangen gezien de kritieken van de bepalende figuren binnen het bedrijf en er ook genoeg alternatieven voorhanden waren.

Sergio Pérez, Nico Hülkenberg, Paul di Resta en Heikki Kovalainen zijn bijvoorbeeld met het team in verband gebracht, terwijl ook Mark Webber en Lewis Hamilton eerder in het seizoen toenadering tot het team hadden gezocht.

Na lang nadenken, maakte Ferrari eerder deze week vervolgens toch bekend weer voor Massa te gaan, hetgeen ook is ingegeven door zijn betere vorm van na de zomerstop.

Ferrari geeft toe: Er hebben flink wat coureurs bij ons aangeklopt en over een aantal van die jongens hebben we ook serieus nagedacht. Felipe heeft gedurende zijn gehele carrière bovendien laten zien dat hij over alle vereiste eigenschappen beschikt, zoals ook wel blijkt uit de harmonieuze sfeer binnen het team, dat onder alle omstandigheden verenigd en solidair blijft.

Onze beslissing om langer met Felipe door te gaan, is pas genomen nadat we al onze opties hadden afgewogen en is dus weloverwogen geweest., verdedigt de Scuderia haar keuze nu op haar eigen website.

Blijft de vraag; ‘Als Massa zoveel indruk heeft gemaakt in de laatste races, waarom leg je hem niet vast voor meerdere jaren?

Meepraten? Wordt gratis lid van onze forum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *