Robin Frijns heeft in de voorlaatste race van de Formula Renault 3.5 de leiding in het kampioenschap heroverd. Hij kwam als derde over de streep in Barcelona en staat nu vier punten voor op Jules Bianchi.

Bianchi had voor aanvang van de race op het Circuit de Catalunya nog betere kaarten in handen, met een voorsprong van vijf punten op Frijns én de poleposition voor de eerste van de twee races op het Spaanse circuit.

De Fransman kwam bij de start echter slecht van zijn plek en viel terug naar de vijfde plek, terwijl Frijns vanaf P6 juist goed uit de startblokken kwam en achter de koplopers Sam Bird en Antonio Felix da Costa als derde door de eerste ronde kwam.

Doordat hij door eigen toedoen positie’s verloor, is Bianchi niet op een gelijk puntentotaal met Frijns komen te staan voor de finale van morgen – zoals het er vandaag de gehele race eigenlijk naar uitzag – maar kijkt hij nu tegen een achterstand van vier punten aan.

De finalerace van de Formula Renault 3.5 wordt morgen [zondag] vanaf 14:45 uur door Eurosport 1 uitgezonden, al is het niet uitgesloten dat de uitzending later begint als andere uitzendingen uitlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.