Ondanks iets meer vermogen, zullen de F1-auto’s vanaf volgend jaar langzamer zijn. Dat voorspelt FIA’s wedstrijdleider Charlie Whiting. Ik denk dat rondetijden zal waarschijnlijk 2-3 seconden langzamer zullen zijn, dan op dit moment., zo sprak Whiting met James Allen.

Volgend jaar zal de F1 met een nieuwe motorconfiguratie rijden. Sinds seizoen 1988 zullen de auto’s weer zijn voorzien van een turbo.

Nijpender als ook ingrijpender, is dat de auto’s vanaf 2014 maar 100 kiligram brandstof mogen meenemen. Luca Marmorini, hoofd van de motorenafdeling van Ferrari, verwacht dat de coureurs dan drukker zullen zijn met brandstof sparen dan met het vechten om een positie.

Whiting sprak ook van een ‘fuel flow meter’, wat dus het verbruik in de gaten moet houden c.q. temperen. Maximale brandstofstroom beperken, dus? Want dan begrijp ik, de F1-freak, het even niet meer? Wat is dan de bedoeling?

Zoals ik het begrijp, is de brandstofstroom beperkt. Het limiet van 100 kilogram zou de hoeveelheid brandstof zijn, dat kan worden gebruikt tijdens de race. Dus niet per uur, zoals die ‘flow meter’ is ingesteld? Waarom dan nog een ‘flow meter’, als je toch al niet meer dan 100 kilo brandstof mag gebruiken?

Snappen jullie het? Schrijf je gratis in en discussieer mee op onze forum.