Het kwam een beetje vreemd over; beide auto’s moesten voortijdig de strijd staken in Maleisië, toch menen beide coureurs dat er voortgang is geboekt. Maar onder andere Jenson Button verwacht dat het team pas vanaf Spanje punten zal scoren.

De Brit reageerde op de vraag wanneer McLaren weer een gooi kan doen naar zeges: Dat zal nog wel even duren voordat we daar aan kunnen denken. De volgende stap is om Sauber en Lotus qua snelheid en betrouwbaarheid te achterhalen. Sowieso zullen we in China geen punten pakken.

Toegegeven, sinds de start van het seizoen heeft de MP4-30 meer ronden afgelegd dan in de gehele wintertest.

Dus van een vooruitgang mag men eigenlijk wel spreken. De verwachting van Jenson Button dat men vanaf Spanje in de buurt van de punten zal rijden, is derhalve een reëel punt.

Bij McLaren is men overtuigt van de overstap naar de Japanners. Immers werd McLaren een concurrent c.q. klant van Mercedes dat zelf ook een fabrieksteam op de grid heeft staan, en nu zit Woking op de eerste rij bij Honda.

De voorbereiding van Honda op het seizoen bleek te kort en (naar verluid) geeft de onbekendheid van nieuwe technologie in de Honda-motor de jongere onervaren technici veel hoofdbrekens, waardoor de auto nog betrouwbaarheid en vooral snelheid tekort komt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!