Sebastian Vettel is al in zijn tweede race voor Ferrari succesvol gebleken. Dat lukte zelfs zijn grote held, idool en mentor Michael Schumacher niet! Maar wat zijn de neveneffecten van diens overwinning in Maleisië?

Kimi Räikkönen kon er niet veel aan doen toen hij lek gereden werd door Felipe Nasr in zijn Sauber-Ferrari C34.

Gelukkig voor de 35-jarige Fin bleek Nasr’s teamgenoot Marcus Ericsson niet in staat zich in te houden in zijn jacht op Hülkenberg in zijn Force India. De Zweed ging veel te ruw in de aanval in bocht 1, kwam op het vuile deel terecht en gleed kansloos van de baan. Daardoor werd de safety car het circuit opgestuurd.

Een mazzeltje voor Räikkönen die uiteindelijk op P4 over de streep ging.

Maar dat neemt niet weg dat seizoen 2015 cruciaal is voor Kimi. Vorig jaar werd hij compleet zoek gereden door Fernando Alonso en hoewel de SF15T beter bij de Fin past dan de lastige F14T van 2014, lijkt Vettel het team en de Italiaanse media aan zijn kant te krijgen.

Tevens loopt zijn contract aan het einde van het seizoen af, al had de man aangegeven dat hij graag een vervolg geeft aan zijn Formule 1 carrière.

Vettel heeft nu 40 punten, 3 minder dan de leider in het kampioenschap [Hamilton] waar zijn teamgenoot pas 12 punten heeft gescoord. Accoord, de schuld van de nulscore in Melbourne ligt geheel bij de pitcrew die Räikkönen met een niet goed vastgemaakte wiel weg stuurde.

Maar de concurrentie looft de Fin. Zo was Toto Wolff erg te spreken over de prestatie’s van Kimi. Zeker diens snelheid alarmeerde het Duitse fabrieksteam en zet alles op z’n kop qua strategie.

Maar daar koopt de Fin nu even niets voor nu hij in dit stadium al tegen een achterstand van 28 punten op teamgenoot Vettel aankijkt.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!