Een zandstorm gisterennacht zorgde voor ongezien veel zand op het circuit van Sakhir deze morgen. De opruimwerken zorgden ervoor dat de tweede GP2 testdag met 1 uur werd uitgesteld. Dat was vrij snel als je rekening houdt met de hoeveelheid zand. Knap werk van de locale opruimploeg en de teams.

Japanner en Honda protégé Nobuharu Matsushita reed met een 1:40.191 de beste tijd. De ploegmaat van Stoffel Vandoorne was daarmee ongeveer 1,3 s sneller dan de tijd van King gisteren. Dat belooft alvast voor het ware potentieel van de ART Grand Prix. De snellere tijden vandaag worden wel voornamelijk verklaard doordat een groot deel van het veld in het laatste kwartier overschakelde naar de zachte banden.

Nederlanders Daniel De Jong en Nigel Melker eindigden respectievelijk 7e en laatste als we de voor- en namiddag tijden combineren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!