Mercedes zal haar coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg vaker op verschillende strategieën te zetten. Dit naar aanleiding van de overwinning van Vettel en Ferrari in Maleisië.

Voor het eerst sinds het V6-turbotijdperk is Mercedes puur op snelheid werd verslagen. Het tempo van Ferrari was al eerder bekend, maar of de eigen snelheid werd overschat of de SF15T werd onderschat. Neem Räikkönen die vanaf de laatste positie, nadat Nasr zijn band lek reed, naar een keurige P4 reed. Dat was in 2014 louter voorbehouden aan de Mercedes W05 met een Hamilton achter het stuur.

Maar de race in Sepang, Maleisië heeft het team wakker geschud, en nu gaat er een tandje bij in de fabriek, maar ook het raceteam moet aan zelfanalyse doen want de strategie was mogelijk niet optimaal in Maleisië. We hadden ons vooraf voorgenomen om voor drie stops te gaan, waar we misschien te halsstarrig aan hebben vastgehouden met onze beide coureurs., zo werd de Mercedes-teambaas door Motorsport-Total geciteerd.

Wegens Fair Play, dus gelijke kansen voor elke coureur, werden Rosberg en Hamilton tot op heden vrijwel altijd met dezelfde strategie op pad hebben gestuurd.

Maar nu er een serieuze tegenstander heeft aangediend in de vorm van Ferrari, zullen Wolff en Lowe wellicht de strategie gaan splitsen.

Dat betekent dat we in de toekomst wellicht beslissingen moeten maken die onpopulair zullen zijn.”, aldus de enigszins overbodige opmerking van Toto Wolff. “Er zijn vast Duitse en Engelse fans die boos worden als één van onze jongens wint door een strategisch voordeel. Dat is ook niet eerlijk, maar dat moet dan maar.

Wat Wolff zich ongetwijfeld nog goed kan herinneren, is dat Mercedes Hamilton en Rosberg vorig jaar in Hongarije al noodgedwongen op verschillende strategieën zette en dat niet bepaald lekker af liep.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!