Red Bull protégé en toptalent Pierre Gasly reed vandaag de snelste tijd van de testdriedaagse. In zijn DAMS was hij een zucht sneller (0,014 s) dan Stoffel Vandoorne. Gasly werd vorig jaar vicekampioen in de Formula Renault 3.5 Series en lijkt in de GP2 samen met DAMS een niet te onderschatten kandidaat voor de titel.

Raffaele Marciello was vandaag de eerste die erin slaagde om onder de 1:40.000 grens te duiken. In totaal deden nog 5 andere rijders hem dat na: Gasly, Vandoorne, Evans, Rossi en Lynn. In de namiddag sessie werd er meer gefocust op racesimulaties en pitstop oefeningen. Daarin toonde Nederlander Nigel Melker zich het sterkst. Hij liet alvast weten op Twitter zijn team Hilmer Motorsport dankbaar te zijn voor de auto zo vlot snel te maken. Een half uur voor het einde van de sessie zorgde Norman Nato voor een rode vlag situatie doordat zijn Arden vuur vatte.

Deze laatste test heeft ons alvast geleerd dat alles nog vrij dicht bij mekaar lijkt te liggen. Het nieuwe GP2 seizoen gaat binnen twee weken van start samen met de F1 GP op het circuit in Bahrain.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!