De wereldkampioen Formule 1 van 1997, Jacques Villeneuve, is van mening dat Max Verstappen wat snelheid tekort komt. Villeneuve deed de uitspraak in een interview met Ziggo Sport. De uitsprak is opvallend, Verstappen eindigde in de afgelopen twee Grand-Prix tweemaal als tweede. Villeneuve was eerder al kritisch op de 18-jarige Nederlander, zo vond Villeneuve Verstappen vorig jaar te jong en te onervaren om bij Toro Rosso zijn Formule 1-debuut te maken.

Verstappen rijdt erg volwassen, zo verteld Villeneuve . De overstap naar Red Bull Racing is positief voor hem geweest. Daarvoor was er de strijd met Sainz, dat was niet al te best. Het geluk van Max is dat hij niets fout lijkt te kunnen doen. Dat geeft hem vrijheid om agressief te racen. Waar anderen bekritiseerd of weggestuurd zouden worden, wordt hij gerespecteerd. Dat is heel goed voor hem, het geeft hem de tijd om te leren. Neem wat er in Monaco gebeurde: iedere andere coureur zou daar niet mee weggekomen zijn. Hij maakte daar een flink aantal fouten. Maar hij wordt beschermd en maakt daar gebruik van.

Max is geweldig is het sparen van zijn banden, dat is zijn sterke punt. Omdat hij daar zo goed in is, kan het team bepaalde strategieën uitproberen. Soms pakt dat goed uit en haalt hij het podium, soms niet en eindigt hij achterin. Dat is een sterk punt van hem, maar hij komt nog wel snelheid tekort. Dat is te zien in de vrije trainingen, kwalificaties en races. Daarom valt hij wat terug als de strategie niet goed werkt. Maar omdat hij goed met zijn banden omgaat, pakt hij dan toch nog punten. Dus wat is belangrijker, snelheid of het behalen van podiumplaatsen en zeges? Het laatste, denk ik. Maar hij moet wel wat sneller worden. Dat hoeft helemaal niet veel te zijn. Maar als hij iets sneller wordt en daarbij zo goed blijft met zijn banden, zou dat geweldig zijn. De vraag is alleen: hoe kan je beide dingen combineren?

Ik denk wel dat Max ooit wereldkampioen zal worden. Hij heeft er de instelling voor, je moet een beetje gemeen zijn. Dat is hij, Max laat niet over zich heen lopen. Dat is goed. Maar ik ken hem niet goed genoeg om te weten of hij bijvoorbeeld met kritiek om kan gaan. Hoe open hij daarvoor staat. Want de enige manier om beter te worden, is om na iedere race kritisch naar jezelf te kijken en te bedenken wat je anders had kunnen doen. Als je dat goed kan, kan je wereldkampioen worden. Maar zoals gezegd: ik ken hem niet goed genoeg, sociaal gezien, om dat van hem te weten. Wel gedraagt hij zich volwassen, dus het gaat absoluut de goede kant met hem op


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter