Max Verstappen geeft toe, dat hij echt heel hard zijn best moest doen om Daniel Ricciardo te verslaan in de onderlinge strijd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot Brittannië

Tijdens de Britse grand prix van afgelopen weekend versloeg Max Verstappen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor het eerst sinds hij werd gepromoveerd van de Scudería Tor Rosso naar het Red Bull Racingteam.

De achttienjarige coureur had in zijn eerste jaar in de Formule 1 na de zomerstop geen kin meer aan zijn mede-rookie Carlos Sainz jr. Maar Daniel Ricciardo blijkt andere koek:

We moeten niet vergeten, dat ik nu tegen iemand rij die wel heel erg snel is, dus ik moet het wel even iets anders aanpakken zegt Verstappen tegen Autosport.

Ik moet echt beter mijn best doen dan toen ik bij Toro Rosso rondreed, want hij (Ricciardo) is echt heel snel.

Hoewel het vijf races duurde voordat Verstappen Ricciardo versloeg in de kwalificatie zag het er wel beter uit in de races; Verstappen scoorde zevenenzeventig punten sindsdien terwijl Ricciardo niet verder kwam dan vierenzestig punten in die periode.

Verstappen is Ricciardo op tien punten genaderd in het kampioenschap; Ricciardo heeft nu honderd punten, Max Verstappen heeft een totaal van negentig.

Progressie
Na twee maanden bij Red Bull Racing zegt Max dat hij voelt dat het steeds beter en beter gaat:

Het zal steeds beter gaan naarmate het seizoen vordert en ook volgend jaar en de jaren erna. Je blijft leren en vooruitgang boeken, zegt Max Verstappen.

Het gaat al niet slecht in de races, dan voel ik me al wel lekker in mijn vel. Ook vorig jaar waren mijn tijden tijdens de races wel goed, dus daar hoef ik me niet het meeste zorgen over te maken. gaat hij verder.

Het zit hem in de details, de allerkleinste dingetjes in de auto, waardoor je hier en daar nog net een tiende van een seconde weet te vinden om sneller te gaan in de kwalificatie, dat soort dingen maken het verschil.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.