Max Verstappen kan niet wachten om volgend weekend op de Hungaroring nabij Boedapest te racen.

De Hungaroring is een geweldige baan en Budapest een fantastische stad. Normaal gesproken is het ook lekker warm in Hongarije, vertelt Max Verstappen. Ik rijd graag op de Hungaroring: omdat het zo’n smalle baan is, voelt het met zo’n grote auto een beetje als karten.

Door de vele bochten is het een vrij zware baan, je krijgt tijdens een ronde niet de kans om even bij te komen. Daardoor is het in die hitte flink zweten. De tweede sector is mijn favoriete deel van de baan, daar moet je iedere bocht de apex raken om weer goed uit te komen voor de volgende bocht. Ieder foutje daar kost veel tijd, dus je moet echt heel geconcentreerd blijven.

Er zijn een paar erg goede restaurants in Budapest, ik heb er geweldig gegeten. Het goede voedsel en de prima sfeer maken dat ik er altijd graag kom. Ik heb er een paar keer getest met een Formule Renault 2.0, met Formule 3 gereden en vorig jaar met Formule 1, dus ik kijk er weer naar uit. Een week na Hongarije staat Duitsland alweer op de kalender en daarna ben ik klaar voor de zomerpauze.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter