Wereldkampioen Lewis Hamilton zei na afloop van de Britse grand prix, dat Max Verstappen een rijder is om voortaan rekening mee te houden in de Formule 1.

Nadat Verstappen in Spanje zijn allereerste race voor Red Bull Racing won, terwijl hij slechts een jaar en drie races bij satelietteam Scudería Toro Rosso had gereden en hij in Oostenrijk en Engeland opnieuw het podium deelde met Hamilton liet Lewis Hamilton zich zondag na de race tegen Autosport ontvallen:

Max drove a fantastic race and is continuing to show he’s a force to be reckoned with, wat we voor u vertalen in: Max heeft een fantastische race gereden en hij blijft maar laten zien, dat hij een rijder is om rekening mee te houden.

Sinds zijn promotie naar Red Bull scoorde Max Verstappen een eerste, twee tweede, een vierde en een achtste plaats en daarmee 77 van de 90 punten die hij in totaal behaalde.

Alleen in Monaco wist Max Verstappen niet te scoren. In dezelfde periode, vanaf de grand prix van Spanje haalde Lewis Hamilton als enige meer punten:

HAM	110 van de 167
VES	77 van de 90
ROS	68 van de 168
VET	65 van de 98
RIC	64 van de 100
RAI	61 van de 106

We wisten wel dat ze snel zouden zijn tijdens de race van vandaag zei Hamilton zondag, voor de race zei het team, dat we zo’n beetje een halve seconde sneller zouden zijn dan Red Bull.
Of het ook een halve seconde was weet ik niet hoor, maar we waren wel sneller dan zij.

Terwijl Rosberg zei over de verdedigende acties van Verstappen tijdens de race: Op het randje, heel erg op de limiet… gaf Toto Wolff, de teambaas van Mercedes uiting aan zijn bewondering voor de achttienjarige Nederlander:

De Red Bull is over het algemeen erg goed in de regen, met veel grip en een goede wegligging zegt Wolff, Maar zijn rijvaardigheid in de race is spectaculair en de manier waarop hij de auto positioneert, daaraan kun je zien dat hij een goede auto onder zich heeft, daarmee kan hij het gevecht wel aan.

teamgenoten

Daniel Ricciardo kwam op een vierde plaats aan na de race in Silverstone, nadat de dag ervoor Verstappen hem voor de eerste keer versloeg voor de kwalificatie met een knappe derde plaats.

Ricciardo, wel enigszins narrig door het verlies van zijn perfecte score qua kwalificatie in 2016 (Ook Kvyat verloor alle drie de kwalificaties vóór Spanje aan Daniel Ricciardo) zei na afloop, dat beide Red Bull rijders beter zullen worden van de opkomst van Verstappen.

Er is wel wat veranderd rond het team Zei Ricciardo.
Na de rijderswissel was het allemaal wel een beetje onrustig rond het team en toen won hij ook nog, dus toen was de chaos natuurlijk compleet, daarna kwam Monaco, nou, dat weten we allemaal nog, daar ging het met mij mis. (door een verkeerd uitgevoerde pitsstop verloor Ricciardo de leiding in Monaco en werd teleurstellend tweede, red.)

Het is dus behoorlijk hectisch geweest sinds Max erbij kwam, gaat Ricciardo verder, er gebeurt veel meer in de Formule 1, binnen het team, maar ook met mij, hij pusht me, hij doet het heel erg goed en ik wil natuurlijk alles doen om het initiatief te houden. Ik geloof, dat we er allebei beter van worden.

fenomenaal

Het mag opvallend genoemd worden, dat na de Nederlandse fans, de Internationale pers en onafhankelijke waarnemers nu zelfs de concurrenten van Max Verstappen uiting geven aan de bewondering die hij telkens weer afdwingt.

We zeiden het al eerder, Max is niet zomaar een heel goede rijder, Max Verstappen is een fenomeen waar we nog heel lang heel veel plezier van hopen te kunnen beleven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!