Jacques Villeneuve meent dat de excuses van Sebastian Vettel aan het adres van Mark Webber wel erg makkelijk zijn. De Duitse wereldkampioen zei ‘sorry’ tegen zijn Australische teamgenoot omdat hij Webber inhaalde tijdens de GP van Maleisie, ondanks het feit dat Red Bull hem na de laatste pitstops had opgedragen niet meer in te halen.

Vettel heeft gewonnen en hij heeft de punten, zegt Villeneuve. Mark heeft niets. Vettel nam de beslissing met opzet en dat is fout. Het team geeft je een contract en maakt het salaris over, dus je moet doen wat ze zeggen. Zo simpel is het.

De Canadese oud-kampioen vergelijkt Maleisie 2013 dan ook met San Marino 1982, toen Jacques’ vader Gilles door zijn teamgenoot Didier Pironi werd ingehaald ondanks teamorders van Ferrari. Villeneuve: Het is heel erg fout om zoiets te doen. Het beste voorbeeld is mijn vader met Pironi en zie eens wat dat heeft veroorzaakt.

Villeneuve senior was destijds buiten zinnen en besloot nooit meer met Pironi te praten. Twee weken later werd de nog altijd furieuze Canadees tijdens de kwalificatie voor de grote prijs van Belgie op het circuit van Zolder, uit zijn Ferrari en in de hekken gesmeten. Villeneuve verloor daarbij het leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.