Giedo van der Garde zal de eerste vrije training in Bahrein moet toekijken vanaf de zijlijn. De Nederlander moet zijn Caterham uitlenen aan testrijder van het team Alexander Rossi. Het lijkt erop dat Giedo dit jaar viermaal vanaf de zijlijn zal moeten toekijken hoe de testrijders van Caterham tekeer gaan in zijn bolide.

Ik zou zelf natuurlijk graag rijden, vertelt de Nederlander. Ik wil namelijk veel tijd op het circuit doorbrengen om zo het maximale uit de auto te halen. In mijn contract staat echter dat ik een aantal vrije training niet zal rijden zodat ook de testrijders kilometers kunnen maken.

Vorig jaar was ik testrijder van het team en mocht ik enkele malen instappen tijdens een vrije training, vervolgt Van der Garde. Het werk wat ik tijdens die sessies heb gedaan heeft mij uiteindelijk een racestoeltje opgeleverd.

Ook de teamgenoot van Giedo van der Garde zal zijn Caterham moeten afstaan. In China zal Charles Pic de eerste training aan zich voorbij moeten laten gaan. De Chinees Ma Qing Hua zal voor zijn thuispubliek de eerste vrije training voor zijn rekening nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.