Force India zal ook in 2014 met Mercedes motoren rondrijden. Force India en Mercedes sloten een meerjarige deal af die zich voortzet ook na de wijzigingen in het reglement voor 2014.

Mercedes en Force India startten hun samenwerking in 2009. Vijay Mallya is dan ook erg blij dat deze samenwerking een vervolg krijgt. Deze langdurige deal geeft ons de zekerheid dat wij onze doelen in de Formule 1 kunnen blijven najagen, vertelt de teambaas van Force India. Het geeft rust en stabiliteit voor de lange termijn. In de tijden van regelwijziging kan ik mij geen betere partner dan Mercedes voorstellen, aldus Mallya.

Ook Toto Wolff, sportdirecteur van Mercedes, is blij met de contractverlenging.Force India was ons eerste echte klantenteam in de Formule 1. Hopelijk is deze verlenging van het contract een voorbode voor de toekomst. Wij hopen dat Force India nog lange tijd met ons blijft samenwerken, aldus Toto Wolff.

Het nieuwe contract betekent dat Mercedes verantwoordelijk is voor de volledige aandrijflijn van Force India. Dat houdt in dat Mercedes voor het hele gedeelte van de auto dat de wielen aanstuurt zorgt. Naast de motor levert Mercedes ook nog de versnellingsbak, koppeling en het hydraulisch systeem aan Force India.

Leave a Reply

Your email address will not be published.