Felipe Massa gelooft in zijn titelkansen dit seizoen. De Braziliaan is ervan overtuigd dat hij een gooi kan doen naar de wereldtitel die hij in 2008 misliep.

Massa begon dit seizoen goed met een vierde plaats in Melbourne. In Maleisië eindigde Massa op een vijfde plaats. Volgens de Ferrari rijder kan hij dit jaar wel weer eens een race gaan winnen. De laatste overwinning van Massa in de Formule 1 dateert uit 2008. Toen won hij zijn thuisrace in São Paulo.

Het is belangrijk dat we vertrouwen hebben, vertelt Massa die zelf barst van het vertrouwen. Ik weet dat we nog veel werk moeten verzetten om de auto te verbeteren, maar we zijn goed bezig. Als we zo door blijven gaan weet ik zeker dat ik een goede kans krijg om een race te winnen en kunnen we voor de titel gaan, aldus Massa die aan zijn achtste seizoen bij Ferrari bezig is.

Na twee races bezet Massa de vijfde plaats in de stand om het wereldkampioenschap. De 31-jarige Massa behaalde tot nu toe 22 punten in twee races. Zijn teamgenoot Alonso staat op een zesde plek met achttien punten.