De wagens van Marussia zullen in 2014 aangedreven gaan worden door een Ferrari- of een Mercedesmotor, dat heeft het team aangegeven. De huidige motorleverancier van het team, Cosworth, zal naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen stoppen met hun Formule 1-project.

Het is duidelijk dat Cosworth er mee stopt en wij zullen dus moeten kiezen voor Ferrari of Mercedes, zo meent chief executive Andy Webb. We zullen met beide partijen gaan praten. Renault, de vierde leverancier, heeft inmiddels aangegeven na Red Bull, Lotus, Williams, Caterham en Toro Rosso, met wie het momenteel in gesprek is, niet nóg meer teams te willen voorzien van Franse krachtbronnen.

De prijs zal heel belangrijk zijn, gaat Webb verder, want deze zal aanzienlijk hoger liggen dan bij onze huidige deal. Bovendien moeten we er zeker van zijn dat wij de juiste partner kiezen. De wagen van 2014 staat reeds in de windtunnel. We hebben inmiddels ook al een hoop data verzameld en weten dus waar de motor aan moet voldoen. Een snelle beslissing is dus noodzaak. Hopelijk weten we eind april meer.

Doordat Ferrari-protege Jules Bianchi dit seizoen voor Marussia rijdt, lijkt Ferrari op dit moment de grootste kanshebber te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.