Tot nu toe wist Caterham steeds voor Marussia te finishen in het constructeurs-kampioenschap, maar 2013 zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. Caterham is er tot op heden nog niet in geslaagd om dit seizoen Marussia te verslaan tijdens de kwalificatie, iets wat vorig jaar nog ondenkbaar was.

Marussia behaalde tijdens de eerste twee races van 2013 telkens een dertiende plaats. Dat heeft het vooral te danken aan nieuwkomer Jules Bianchi, maar sowieso ziet het er momenteel naar uit dat Marussia het betere van beide teams is.

Charles Pic reed vorig jaar voor het Brits-Russisch team, maar ondanks dat Marussia de overhand lijkt te hebben tegenover Caterham, vindt Pic niet dat hij in het verkeerde team zit.

Ik kende een fantastisch jaar bij Marussia en ik ben nu erg tevreden dat ik dit jaar en de komende jaren bij Caterham rijdt.

Er zijn enkele vlakken waarop we vooruitgang moeten boeken, en meer dan dat is het niet. Het is onze taak om de problemen op te lossen en stappen voorwaarts te zetten. We zullen nu nog enkele races moeten wachten tot we updates krijgen, maar ik heb vertrouwen in het team., aldus Charles Pic tegenover Autosport.