De laatste tijd groeiden de geruchten dat Villeneuve vroegtijdig zou vervangen worden. De Canadees presteerde ondermaats, vond pers en publiek. Hij had geen vertrouwen in de wagen, vond zijn draai niet. Maar daar lijkt nu een einde aan gekomen te zijn. Villeneuve reed weer met wat meer vertrouwen, en dat leverde hem een mooie zesde plek op.

“Ik ben erg tevreden want het was enorm moeilijk sinds het begin van het seizoen. Dit resultaat zal het werken heel wat vergemakkelijken. Het had niets te maken met iets te bewijzen hebben. Natuurlijk, als er in de komende weken weer eens een slechte dag of een slechte race komt, zullen de geruchten ongetwijfeld weer beginnen rondgaan, je kent dat wel. Ik denk niet dat dit veel verschil zal maken, maar het maakt de toekomst wel wat eenvoudiger en uiteindelijk geeft het betere toekomstvisie�s voor het team. Het was niet alleen een Villeneuve en Massavolledige race, het was een wedstrijd waar de wagen goed werkte tijdens de hele race, waarbij je op de limiet kunt gaan rijden, strategie�n bedenken enzovoorts. Het was echt leuk.

Tijdens de tests in Barcelona waren we trager ten opzichte van onze concurrenten, het is een volledig ander type circuit. Maar we hebben nieuwe aerodynamische onderdelen klaar en hopelijk gaan die ook goed werken in Barcelona binnen twee weken.”

Voor het eerst dit seizoen is de Canadese ex-wereldkampioen van 1997 sneller dan zijn teamgenoot, de Braziliaan Felipe Massa. Hij eindigde pas op een twaalfde plaats op meer dan een ronde van winnaar Alonso. Natuurlijk liep hij niet blij rond na de race, en dan wordt er altijd een zondebok gekozen voor de slechtere prestatie�s. Ditmaal is het David Coulthard die hevige kritiek te verwerken kreeg uit de richting van Massa: “Hij is te agressief. Ik probeerde hem meerdere malen in te halen. Ik was zelfs helemaal naast hem aan het rijden en nog duwde hij me het gras op. Opnieuw probeerde ik vele keren. Toen ik eens probeerde sloot hij gewoon doodleuk de deur en omdat ik niet kon stoppen verloor ik mijn voorvleugel. De tweede keer smeet hij opnieuw de deur dicht en raakten we elkaar opnieuw. Voor mij was het teveel. Ik was twee tot drie seconden sneller dan hem, ik zie het nut dan niet in om de deur dicht te doen als er iemand je voorbij wilt gaan die sneller is.”

Over zijn ploegmaat Villeneuve zei hij: “Hij heeft enkele puntjes, we hebben een goeie wagen. Hij zat al in een goede positie bij de start. Ik zou in de top zeven zijn gefinisht. Het was denk ik zelfs mogelijk om in de top vier te eindigen, want gezien de snelheid dat ik had was het echt mogelijk om een goed resultaat neer te zetten tijdens de race. Jacques rijdt met meer vertrouwen, hij kent de wagen wat beter en nu kan hij wat beter gaan presteren. Maar als je de snelheid vergelijkt in de race dan was ik echt in staat om een heel goed resultaat te boeken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!