De viede vrije oefensessie was veel boeiender dan de derde. Deze oefensessie kwam meteen op gang met toppers die elkaar van de eerste stek stootten, iedereen ging er meteen voor.

De sessie werd echter al snel bepaald door een knaltijd van Kimi R�ikk�nen in zijn McLaren. In het midden van de sessie verstevigde hij zijn eerste plaats met een 1:18.280. Hij stond daarvoor al bovenaan de tabel, en met die ronde heeft hij zich er definitief genesteld. Hij kon zelf ook niet meer aan die tijd geraken.

De strijd voor de andere plaatsen was wel spannend. Trulli, Barrichello, Schumacher, Montoya en Button leken allemaal kans te hebben op de tweede plaats. Ook David Coulthard kwam aardig in de buurt.

Er kwam ook de rare melding van een stop van Michael Schumachers rond in de laatste sector. De zesvoudige wereldkampioen was sterk bezig in die ronde, maar niet even snel als de aanvoerder van de tabellen. Later in de sessie kwam Michael echter weer de baan op. Verder dan de achtste tijd kwam hij echter niet.

In de strijd om de tweede plaats is het zo op z’n eind gekomen: Button, Barrichello, Trulli, Gen�, Montoya, Coulthard. Fernando Alonso stelde teleur met een 9de stek.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter