Sauber-coureur Jacques Villeneuve wijt zijn slecht presteren dit seizoen aan zijn ex-team BAR aan hoogmoed en arrogantie.

Aan het einde van 2003 werd de Canadees aan de deur gezet en vervangen door Takuma Sato na vier relatief succesvolle jaren. De renstal beleefde haar meest succesvolle seizoen na het vertrek van Villeneuve.

Dit jaar gaat het slecht met BAR, het team wist nog geen enkel punt te behalen en werd bovendien na de GP van San Marino gediskwalificeerd wegens een te lichte wagen. Het succes is volgens Villeneuve BAR naar het hoofd gestegen.

F1 Jacques Villeneuve ” Na vorig seizoen hebben ze een dikke nek gekregen en zijn ze arrogant geworden.  “  zegt Villeneuve. ” Opeens staan ze terug op de plek waar ze begonnen. Het is geen probleem als je nog nooit aan de top gestaan hebt. Maar als je een glimp hebt opgevangen van wat je kan krijgen als je de top bereikt, dan wordt het heel moeilijk.  “

Niet alleen BAR krijgt ervan langs, maar ook ex-teambaas David Richards. Villeneuve had een slechte relatie met Richards, maar vooral na het ontslag van zijn manager Craig Pollock.

Of Villeneuve verbaasd was over het feit dat Richards openlijk kritiek uitte op de Canadees tijdens zijn periode bij BAR zegt hij: ” Hij doet dat met iedereen waarvan hij denkt dat die belangrijker is dan hem. Hij heeft een groot egoprobleem.  “

” Ik weet niet waarom maar hij was erop uit om me kapot te maken. Hij vertelde me dat mijn salaris op het budget drukte, maar dat was niet zo. Indien het zou veranderen, was dit niet mijn probleem want ik heb hem dat contract niet onder zijn neus geduwd. Hij werd uiteindelijk opzij gezet, toen ze erachter kwamen waar mee hij bezig was.  “  aldus Villeneuve.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!