Hona heeft bekendgemaakt dat ze hoogstwaarschijnlijk geen motoren zullen leveren aan Williams in 2006. Het team van Sir Frank Williams moet op zoek naar een nieuwe motorleverancier, nu BMW meer dan waarschijnlijk naar Sauber-Petronas zal vertrekken. Er is niet genoeg tijd om te onderhandelen, zo luidt het. “We zijn al benaderd door verschillende teams, het gaat dus niet alleen om Williams,” zegt Honda�s vice-voorzitter Otmar Szafnauer. “We zijn zelfs al te laat voor volgend seizoen, en als we nu nog onderhandelingen zouden starten beginnen we zowieso al veel te laat.”

De mogelijkheden voor een andere motor slinken met de dag. Ferrari levert volgend seizoen aan Red Bull, Toyota gaat waarschijnlijk verder met Jordan/Midland. Mercedes blijft trouw aan McLaren, hoewel zij de voorbije jaren al hebben laten weten dat ze wel aan een tweede team motoren willen leveren, maar volgend seizoen zou er DubaiF1 zijn debuut maken met Mercedes. De enige mogelijkheden die overblijven zijn BMW, mocht hun deal met Sauber afspringen of mocht Williams water in de wijn doen na de talloze problemen tussen beiden. Valt die weg, dan blijft er alleen Ford-Cosworth over�maar dan zou het team wel weer wegzakken op de grid. Ford-Cosworth blijft volgend seizoen aan Minardi motoren leveren, maar wel een gelimiteerde V10 in plaats van de ingevoerde V8-motoren. Toch heeft Williams goede herinneringen aan Ford. Ze wonnen met het Amerikaanse bedrijf hun eerste race, intussen al van 1979 geleden, en hun eerste titel werd in 1980 ook met Ford behaald.

BMW of Ford-Cosworth dus voor Sir Frank en zijn team, tenzij er nog een bod zou komen uit verrassende hoek.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter