Mercedes heeft alle races tot nu toe gewonnen en het ziet ernaar uit dat dat ook zo blijft. Echter niet als het aan de huidige wereldkampioen Sebastian Vettel ligt. De regerend kampioen denkt dat hij nog altijd kans maakt om ook dit jaar weer kampioen te worden.

In het constructeurskampioenschap staat Red Bull na zes races op P2 met 99 punten en kijkt het tegen een achterstand van 141 punten op Mercedes aan.

In Monaco kwamen er geen puntjes erbij voor Sebastian. De Duitser viel na amper vijf rondjes uit met een defect aan de powerunit. De turbo werkte niet mee. Een vergelijking met de pech van Mark Webber dringt zich op, maar Vettel wees dat resoluut van de hand. Ik geloof niet in pech. We moeten gewoon focussen om onze problemen op te lossen.

Dr. Helmut Marko wist nog te melden dat er voor de GP van Oostenrijk ‘een grote update’ van Renault valt te verwachten. Verder zou men het seizoen zeker niet hebben afgeschreven, en zal de RB10 in ontwikkeling blijven. Iets wat niet meer dan terecht is, want met name Daniel Ricciardo blijft puntjes sprokkelen.

Ricciardo die tot nu toe 54 punten bij elkaar heeft gereden, waar Vettel met 45 punten niet ver achter ligt.