In Monaco sloeg het kleine team van Marussia keihard toe. Juist in een race waar er veel ‘gekke dingen’ gebeuren en mensen uitvallen, is er een kansje voor de kleine teams om punten te scoren.

Wat Sauber en Caterham nalieten lukte Marussia, en haar coureur Jules Bianchi in het bijzonder, dus wel.

Maar de Fransman met Italiaanse achternaam [en roots] kijkt verder. De achterneef van voormalig Belgisch Formule 1-coureur Lucien Bianchi hoopt dat deze prestatie hem een stoeltje bezorgt in een betere auto, zo onthulde Jules tegenover het Duitse Auto Motor und Sport.

Ik voel me klaar voor een topteam., zo zei Bianchi.

Dat betekent dus dat manager Nicolas Todt aan de bak kan, en die heeft daar vertrouwen in: Voor ons is dit een kans om met beide handen aan te grijpen. Jules deed het voortreffelijk in Monaco. Ja, hij profiteerde van wat er in de race gebeurde. Maar als je zijn rondetijden ziet, dan weet je dat hij de snelheid had.

En waar zou Bianchi dan terecht kunnen? Sauber? Armlastig en Eddie Jordan adviseerde Peter Sauber om te stoppen. Ferrari? Alleen als Alonso echt vertrekt naar McLaren en dat lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk?

Weten jullie het? Discussieer mee op het leukste Nederlandstalig F1-forum van Nederland en België!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!