Verstappen rijdt de Grand Prix de Monaco 2016 met een nieuw chassis, start vanuit de pitsstraat. Red Bull gokt op regen.

Gisteravond en vannacht hebben de engineers van Red Bull Racing kei-hard gewerkt aan een nieuw opgebouwde auto voor Max Verstappen. Was de auto dan zó beschadigd na de crash van Max?

Eigenlijk viel die impact best mee, maar reglementair kan Red Bull deze nieuwe opbouw doen met als bijkomend voordeel, dat men de auto een compleet nieuwe set-up mag geven, waardoor bij regen in Monaco de auto op die weersomstandigheden kan worden aangepast. Als enige auto. Want alle anderen moeten het doen, op een paar dingetjes na, met dezelfde set-up als tijdens de kwalificatie.

Natuurlijk kunnen alle rijders de race aanvangen op intermediate banden of op de full wets, naar gelang de hoeveelheid water die er dan zou vallen tijdens de start. Maar als het vanmiddag niet meer regent om 14:00 uur moeten alle rijders in de top tien met de banden starten waarmee ze in Q2 eindigden.

Max start dan achteraan, waarschijnlijk op de ultra softs (de paarse banden) in een auto die klaar staat voor een glibberpartij op een natte olieachtige baan terwijl die dan juist droog zou zijn.

Dan moeten de engineers, die tot tien uur vanochtend mochten werken aan de auto, er toch maar op gokken dat het ook droog is, want met een verkeerde set-up Monaco bedwingen? Brrrr, je moet er niet aan denken…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!