Sebastian Vettel is niet gestraft door de FIA voor zijn woede-uitbarstingen over de teamradio tijdens de GP van Mexico afgelopen zondag. De Duitser hing een straf boven het hoofd wegens tirades over de teamradio in de richting van Max Verstappen en wedstrijdleider Charlie Whiting.

De Ferraririjder bood na zijn gevloek en getier zijn welgemeende excuses aan en heeft beloofd in de toekomst beter op zijn woorden te letten. De excuses van de viervoudig wereldkampioen waren voor de FIA reden genoeg om met de hand over het hart te strijken waardoor Vettel nu een straf ontloopt. Het feit dat Vettel de sport in diskrediet bracht met zijn scheldkanonnades had de Duitser op een schorsing kunnen komen te staan, maar deze schorsing is definitief van de baan.

In een verklaring meldt de FIA dat Vettel na afloop van de race in Mexico een bezoek bracht aan Charlie Whiting om zijn excuses aan te bieden. Daarnaast stuurde de man met nummer vijf op de helm ook nog brieven naar Jean Todt en Charlie Whiting om te verzekeren dat hij de volgende keer beter op zijn gedrag zal letten. De Ferraricoureur heeft ook aangegeven contact op te nemen met Max Verstappen.

In het statement dat door de FIA werd uitgebracht valt ook te lezen waarom Sebastian Vettel er dit keer goed van af komt. Gezien zijn oprechte excuses heeft de FIA bij hoge uitzondering besloten geen verdere sancties te treffen jegens Sebastian Vettel. Daarmee is voor de Internationale Autosportbond de kous voorlopig af.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!