Nico Rosberg heeft een verklaring doen uit laten gaan naar de media, waarin hij meldt, dat hij met onmiddelijke ingang stopt met Formule 1-racen.

Voorafgaand aan het FIA-gala van vandaag in Wenen zei Nico Rosberg voor de pers: Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen, dat ik heb besloten te stoppen en mijn Formule 1-carrière te beëindigen, zei Rosberg.

Het is niet gemakkelijk uit te leggen. Vanaf mijn zesde, toen ik met racen begon in de kart van mijn vader, had ik één grote droom: Formule 1-Wereldkampioen worden.
Nu ik dat bereikt heb, na vijfentwintig jaar alles gegeven te hebben en van iedereen om me heen zoveel hulp ontving, mijn fans, mijn familie, het team is het me dit jaar eindelijk gelukt,
zei Rosberg verder.

Dit seizoen was enorm zwaar. Ik heb gepushed na twee teleurstellende seizoenen, mijn motivatie was hoger dan ooit. Ik heb dit nooit eerder gehad. Natuurlijk heeft dit impact gehad op diegene die ik lief heb, mijn gezin heeft veel offers gebracht voor mij zodat ik mijn doel kon behalen. Ik kan mijn vrouw Vivian niet genoeg bedanken. Ze begreep, dat dit jaar de grote kans was om het te doen, ze gaf me de ruimte om tussen elke race door te herstellen. Ze zorgde voor onze dochter, nam het van me over en zette het kampioenschap op de eerste plaats.

Nadat ik de race in Japan won, lag de titel voor het eerst in mijn eigen handen. De grote druk groeide en ik begon te denken over het beëindigen van mijn carrière als ik wereldkampioen zou worden. Op zondagochtend in Abu Dhabi wist ik dat het mijn laatste race zou worden en dat maakte mijn hoofd lekker leeg voor de start. Ik wilde ervan genieten, wetend, dat het misschien de laatste keer zou zijn… en toen gingen de lichten uit en had ik de meest intense 55 ronden van mijn leven. Ik nam de beslissing afgelopen maandagavond. Ik heb er één dag over nagedacht, daarna heb ik het Vivian, Georg (mijn management), en Toto verteld.

Het enige dat deze beslissing moeilijk maakte is het feit, dat ik mijn racefamilie in een moeilijke situatie breng. Maar Toto begreep het. Hij wist meteen dat ik overtuigd was en dat sterkte me. Mijn meest trotse prestatie blijft altijd het winnen van het wereldkampioenschap Formule 1 met dit fantastische team en mensen, de zilveren pijlen.

Het is een ongelofelijke ervaring die ik nooit zal vergeten!
Tegelijkertijd is het ook heel, heel zwaar geweest, want de laatste twee jaar, dat ik steeds verloor van Lewis Hamilton, dat waren echt heel moeilijke tijden die me hebben gemotiveerd op een manier die ik nooit voor mogelijk hield, zodat ik terug kon vechten en mijn droom kon verwezelijken.

Nu geniet ik van het moment. Ik ga komende weken gebruiken om te genieten, om na te denken over het seizoen, en over de toekomst. Hierna ga ik verder, ik ga kijken wat het leven voor mijn in petto heeft.

Het is nu onduidelijk welke rijder Rosberg bij Mercedes gaat vervangen. Gaat Mercedes de markt op, of zal derde rijder Pascal Wehrlein doorschuiven?
Praat hierover mee op ons forum.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!