Dat Sebastian Vettel Nigel Mansell als een soort van idool ziet, maar geen geheim zijn.

En net als elke Formule 1-fan wil je dan iets tastbaars aanschaffen?

Wel nu, Vettel heeft iets meer mogelijkheden dat de doorsnee fan. De viervoudig wereldkampioen kocht namelijk de WK-winnende Williams FW14B uit 1992.

Het Duitse Auto Bild F1 wist te melden dat Sebastian Vettel één van de zes chassis’ van de iconische Williams’ heeft gekocht. Het is de auto waarmee de Brit Nigel Mansell in 1992 naar zijn eerste en enige wereldtitel reed. De Williams is voorzien van de historische Camel/Canon-livery.

De auto zal Vettel behoorlijk veel geld hebben gekost. Tijdens een veiling in 2019 werd er ruim drie miljoen euro betaald voor een ander chassis.

De ‘Red 5‘ sprak altijd tot de verbeelding voor mij. De auto is iconisch en draagt net als ik het startnummer 5., aldus Vettel over zijn aankoop.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!