Komende zondag zal Claire Williams voor de laatste keer aan de pitmuur van ‘haar’ team zitten. De dochter van Sir Frank Williams liet eerder weten niet meer als teambaas te opereren.

Zeven jaar lang heeft Claire de honneurs waargenomen nadat haar vader, Frank Williams, zich minder wenste te bemoeien met zijn renstal.

In die zeven jaar heeft Williams nog enkele succesjes geboekt, maar ging het vooral heel snel slechter met het team op financieel gebied. Nu moest het team worden verkocht aan investeringsmaatschappij Dorilton Capital. Die verkoop is het moment voor Claire om te vertrekken.

Ik heb dit team zeven jaar mijn team mogen noemen en mogen leiden op mijn manier. Het zou voor mij dan heel lastig worden om voor iemand anders te werken, zo begon Claire Williams haar uitleg.

Er is alles aan gedaan voor dit team om de naam intact te houden, en dat hoop ik te hebben bereikt met het verkoop aan Dorilton., aldus Williams in gesprek met Sky Sports.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!