Vergeleken met de periode met McLaren doet Honda het best goed. Toch lijkt het erop dat de Japanners op weg naar de uitgang zijn?

Inmiddels zit Honda in haar derde jaar met Red Bull (via Toro Rosso, FR). Het doel voor seizoen 2020 was om kampioen te worden. Maar naarmate het seizoen voortschrijdt moet men toch de conclusie trekken dat Mercedes nog altijd een maatje te groot is.

Wat doet dat met de motivatie van Honda?

Honda zal volgend seizoen opnieuw een poging doen om Mercedes te verslaan, maar wat als het dan ook niet lukt? Honda’s motorsportbaas Masashi Yamamoto was er vrij helder over.

Ik communiceer rechtstreeks met de CEO (van Honda) en de bestuursleden steunen ons bij iedere race, ze willen dat we winnen

En hoe meer goede resultaten we behalen, hoe groter de kans dat we doorgaan in de Formule., zo zei Yamamoto.

Als Red Bull en Honda er volgend seizoen opnieuw niet in slagen om kampioen te worden, dan lijkt dit dus het einde te worden van de Japanse motorfabrikant in de Formule 1.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!