Scuderia Toro Rosso scoorde in Bahrein nog nooit punten. Max Verstappen wil deze ban aankomend weekend breken.

Het circuit van Bahrein heeft een erg lang recht stuk, zo verteld Max Verstappen. Vorig jaar was het té lang voor ons en ik werd daar toen een paar keer ingehaald… Dat is niet fijn en tegen jezelf zeg je dan ‘kom op, kom op!’. Dat is frustrerend, maar als een andere auto sneller is, kun je daar niet veel aan doen.

Ik herinner me ook veel vlaggen aan de linkerkant van de eerste drie bochten. Die zag ik voor het eerst tijdens de track walk, maar ook een paar keer tijdens het rijden. Bocht vijf, zes en zeven zijn iets lastiger om voor elkaar te krijgen in het donker, omdat de rempunten dan verschuiven, maar het is een mooi deel van de baan want ik geniet altijd van snelle bochten.

In bocht negen en tien blokkeer je snel je voorbanden, dus het is gemakkelijk om daar flat-spots op te lopen en dat wil je niet tijdens een race! Het is bijzonder om in de avond te racen, terwijl het donker wordt. Hopelijk scoren we er dit jaar punten, want Toro Rosso heeft er nog geen gehaald in Bahrein! Dat is zeker een mooi doel dat ik hoop te behalen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter