Renault is uiterst tevreden over haar terugkeer in de F1 als volwaardig constructeur na de Grand Prix van Australië. De bolides van het team kwamen respectievelijk als P11 en P12 over de finish. Gezien hoe moeilijk het was voor het team om na de late overname de RS16 klaar te krijgen is dit absoluut geen slecht resultaat om op te bouwen voor de toekomst.

Sterker zelf, debutant Jolyon Palmer reed met het mes tussen de tanden en gaf meteen aan zijn tegenstanders zijn visitekaartje af met enkele indrukwekkende defensieve moves. Een mooi teken dat de GP2 kampioen van 2014 niet van plan is om de kaas van tussen zijn brood te laten halen. De Brit reed na de herstart lange tijd op P9 en leek darmee meteen punten te gaan scoren bij zijn debuut. De heren van Toro Rosso dachte, hier anders over en hadden een lange tijd nodig om de ietwat langzamere Renault in te halen.

Ook Kevin Magnussen knokte zich na een moeilijke start terug waarbij hij een lekke band opliep. De Deen lag meteen op een ronde achterstand maar kon na de rode vlag de herstart achteraan aansluiten en zo naar de twaalfde plek te rijden, op slechts drie seconden van teamgenoot Palmer.

Racing Director Vasseur na de race: Vandaag was zeer bemoedigend voor het team omdat we hebben laten zien een goede pace in de race te hebben met een goede basis voor ons om op te bouwen. We moeten echter wel eens goed kijken naar onze pace in de kwalificatie zodat we wat hoger op de grid staan omdat we zo vandaag meer kans op punten hadden gehad. Zowel Kevin als Jolyon hebben goed gewerkt vandaag. Alleen jammer van die lekke band. De rest van de middag ging echter veel beter, zeker voor een eerste race.

Zal Renault in Bahrein wel kunnen gaan voor de punten? Kom lekker mee keuvelen op ons forum.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!