Kevin Magnussen is tegen een zware penalty aangelopen. De Deense coureur melde zich niet bij de weegbrug aan het einde van FP2 en zal daarom als straf verplicht worden de grand prix aan te vangen vanuit de pitlane.

Toen Magnussen de pitlane binnenreed kreeg hij van de FIA beambte een rood licht te zien waar de coureur uiteindelijk geen gehoor aan heeft gegeven. Zulke vergrijpen worden al jaren streng door de FIA bestraft. Men mag daarom ook niet verwachten dat wagen nummer 20 daarom morgen zal deelnemen aan de kwalificaties. Men zal zo op die manier banden uit sparen

UPDATE: Hierbij moet wel gemeld worden dat indien Renault de bolide meteen alsnog had teruggebracht naar de weegbrug van de FIA de Deen er enkel een reprimande aan zou hebben overgehouden. Renault bleek echter niet op de hoogte van de controle van de FIA en begon meteen opnieuw aan de wagen te werken waarmee het lot van Magnusen bezegeld werd.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!