Fernando Alonso mag van de FIA doctoren dit weekend niet in actie komen in Bahrein. McLaren heeft laten weten de beslissing van de doctoren te respecteren.

Alonso crashte twee weken geleden zwaar in de openingsrace in Melbourne. De tweevoudig wereldkampioen reed op de bolide van Esteban Gutierrez vloog meters door de lucht en kwam ondersteboven in de grindbak tot stilstand. Een CT-scan in Bahrein laat zien dat Alonso onvoldoende is hersteld van deze crash. De resultaten van CT-scan zijn vergeleken met die van twee weken terug. Alonso ging er eerder deze week vanuit dat hij kon racen.

Stoffel Vandoorne, dit weekend voor Super Formula in Japan, is door McLaren opgeroepen om naar Bahrein te komen. Vandoorne zal in ieder geval de eerste vrije training rijden. De rest van het weekend is nog niet door McLaren bevestigt.

Vandoorne laat op Twitter weten: Ik ga nu boarden voor Bahrein. Wat eerder dan verwacht maar ik kijk er enorm naar uit. Ik ga mijn best doen voor het team!

We houden je op de hoogte!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter