Ondanks de tegenvallers, de uitglijders en de ophefmakende opmerkingen die Max Verstappen over de boordradio maakte tijdens de race in Melbourne, is hij vol vertrouwen over de race in Bahrein.

In de grand prix van Australië moest de jonge Nederlandse coureur even slikken nadat hij tiende werd achter zijn teamgenoot Sainz, die een negende plek aantikte. Max Verstappen had lange tijd uitzicht op een 5de eindklassering en Sainz had eigenlijk 8ste moeten worden.

Nadat een pitsstop misliep en Verstappen achter Sainz terecht kwam ontstak hij in woede. Dat was te horen over de radio en aan zijn rijstijl te zien. Hij haalde vervolgens flink uit naar zijn team, maar volgens de 18-jarige Limburger is alles inmiddels uitgepraat en zal hij in Bahrein met frisse moed aan de start staan.

Volgens Verstappen heeft het team Scudería Toro Rosso zijn lessen geleerd en moeten ze het nu beter voor elkaar hebben. Verstappen zegt, dat de zaak geanalyseerd is en dat STR er sterker voorstaat nu.

Max Verstappen scoorde met zijn tiende klassering in Melbourne 1 punt. Dat is al meer dan vorig jaar, waar hij de eerste race in Melbourne immers uitviel. Daarna kwam vorig jaar Maleisië en dat liep goed voor Toro Rosso, met een 7de en 8ste klassering. De race in Bahrein vorig jaar -twee races later gehouden- verliep echter desastreus voor Toro Rosso, met beide rijders uitgevallen door mechanische pech.

We hadden toen het hele weekend al wat problemen. Het was zaak om dat zo snel mogelijk te vergeten. Of het circuit in Bahrein me ligt? Het maakt me eigenlijk niet zo heel veel uit, ik vind elk circuit wel oké. Het ligt er vooral aan hoe goed de auto is. zegt de Limburgse jongeling tegen nu.nl.

Max Verstappen rijdt dit jaar met een Ferrarimotor. Hij blijft heel, dat vind ik het allerbelangrijkst, aldus Max. We hebben tot nu toe heel weinig problemen gehad, dus dat is positief.

Omdat de aandrijflijn die dit jaar in de Toro Rosso’s ligt van 2015 is, worden er geen verbeteringen aan deze motoren doorgevoerd gedurende het seizoen. Max Verstappen snapt, dat hij en zijn teamgenoot daardoor wel enigszins in het nadeel zijn,

Motorisch wel, want de motor blijft voor ons inderdaad het hele jaar hetzelfde. Maar dat betekent dat we harder aan het chassis moeten werken. Ik had liever een motor die doorontwikkeld had kunnen worden, maar op dit moment functioneert alles goed, dus daar ben ik heel blij mee.

Als Max wordt aangesproken op zijn gedrag tijdens de grand prix van Melbourne reageert hij als volgt: Dat is sensatie toch? Voor mij maakt dat niet uit. Ik ben met het team bezig en ga me niet inhouden omdat het misschien op televisie wordt getoond. Daar is de radio voor. Voor mij verandert er weinig ten opzichte van vorig jaar. Ik vind het fijn om wat meer ervaring te hebben. Ik heb nu mijn eerste jaar achter de rug en probeer het alleen maar beter te doen.

De grand Prix van Bahrein wordt zondag verreden om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Hier vind je alles over de GP van Bahrein