Grote verbeteringen zijn er voor Max Verstappen en Red Bull in Rusland nog niet. Daarop is het wachten op de Grand Prix van Spanje en Canada. Max Verstappen is daarom realistisch: Normaal gesproken worden we hier vijfde of zesde.

Verstappen verwacht in Sochi geen problemen met de remmen: In Bahrein worden de remmen altijd al heel warm. Dit keer waren ze net iets té warm geworden en konden ze het niet aan. Maar hier in Sochi is het minder warm en dit circuit is sowieso niet zo heel zwaar voor de remmen.

Over Sochi: Het kan interessant zijn als het glad is. Vooral die 90 graden bochten zie je niet zo vaak en zo veel achter elkaar. Het is belangrijk om daar de snelheid doorheen mee te kunnen nemen. “De lange rechte stukken helpen ons niet. Daarnaast zijn de bochten heel kort, dus daar kun je niet zoveel tijd winnen. Zeker in ons geval als je al grip te kort komt.

De laatste sector is redelijk technisch. Het remmen in bocht twaalf en dertien maakt het redelijk lastig. Daar moet je je goed positioneren om die bochten het beste door te komen.

Of Verstappen niet frustreert raakt nu Red Bull tekort komt: Dat is nou eenmaal de situatie. Maar ik had voor het seizoen geen verwachtingen, dus dat helpt om niet gefrustreerd te raken. Als de auto dan een beetje tegenvalt, is het makkelijker om je daar overheen te zetten. We weten ondertussen wel waar we staan: we zijn op dit moment redelijk safe het derde team.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.