Felipe Nasr werkt hard aan een terugkeer in de formule 1. In 2018 hoopt hij opnieuw een plek op de grid te verwerven. Door het afhaken van zijn sponsor Banco do Brasil en het bijbehorende verlies van enkele miljoenen voor Sauber gaf het team hem geen contractverlenging na twee wisselvallige jaren in de F1.

Nasr geeft de moed niet op en traint keihard om er volgend jaar weer te staan, al heeft hij nog geen nieuwe geldschieter gevonden. Ik heb intussen wel al drie kilo aan spiermassa gewonnen en ik ben fysiek paraat om nu al het stuur van iemand over te nemen als die kans zich zou aanbieden. Ik heb in ieder geval mijn trainingsschema tot dusver perfect kunnen afwerken zoals ik het gepland had, vertelt Nasr in een Braziliaanse krant.

Zijn eerste jaar in de F1 begon met een fantastische vijfde plaats in Australië, een resultaat dat hij later niet meer zou evenaren. Hij finishte in 2015 wel nog vijf keer in de top tien. Vorig seizoen leek een matige twaalfde plaats zijn beste uitslag van het jaar te worden, tot in hij in zijn thuisrace ietwat verrassend als negende eindigde. Toch volstond die hoopgevende puntenfinish niet om Banco do Brasil aan boord te houden.

In Brazilië gaat het momenteel economisch moeilijk en nieuwe sponsors vinden is dan ook geen sinecure voor een rijder die moeite heeft om puur op talent in de formule 1 te geraken. Voor volgend seizoen hangt alles af van de moeilijke situatie in mijn land, maar ik geloof er wel in dat ik er in 2018 weer zou kunnen bij zijn. Ik wil in ieder geval mijn fans niet wanhopig maken. Hij besluit met het vermoeden dat er volgend seizoen zelfs zonder financiële steun een comeback in de F1 in zit.

De Braziliaan beseft hoe dan ook dat het bijzonder moeilijk wordt en dat het al helemaal uitgesloten lijkt dat hij dit jaar een keer in een F1-bolide mag kruipen, zelfs al is het maar eens op een testdag. Tegenwoordig hebben ook de teams in de middenmoot een vaste derde rijder in dienst die af en toe de twee racepiloten kan aflossen. De kans dat je me dit jaar al in de F1 zal zien, is dus miniem.

Twee weken geleden liet Felipe Nasr zich even opmerken via zijn Twitteraccount. Als reactie op een officieel bericht van Renault na de GP van Bahrein schreef Nasr dat hij niet begreep waar Jolyon Palmer mee bezig was en dat het team onmiddellijk hemzelf een contract moest aanbieden. De Braziliaan verwijderde al gauw dat bericht en gaf nadien aan dat iemand zijn account gehackt had. Of zit het hem echt zo hoog dat hij voorlopig geen F1-rijder meer is? Hoe dan ook, het akkefietje zal zijn imago in de F1-wereld toch niet echt deugd gedaan hebben.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!