Mercedes-coureur Valtteri Bottas denkt dat ook de aanstaande Grand Prix van Rusland een ‘close combat’ zal worden met Ferrari.

Er zullen waarschijnlijk enkele honderdsten van seconden tussen Mercedes en Ferrari zitten, zei de Fin donderdag in Sotsji.

Bottas pakt twee weken geleden in Bahrein voor het eerst in zijn carrière een poleposition, maar moest tot tweemaal toe zijn teamgenoot Hamilton voorbij laten wegens problemen met zijn banden. De Fin begon zijn race met een verkeerde bandendruk.

Hierdoor kon hij niet alles uit de auto halen, en restte een P3 voor hem.

Valtteri maakte geen probleem van de teamorders. Sterker nog, de Fin verklaarde dat hij opnieuw aan de kant zou gaan als het team hem dat zou opdragen. Bottas verduidelijkte wel dat hij ervoor zal waken om weer in een dergelijk situatie te komen.

De Fin staat momenteel derde in de WK-stand met dertig punten achterstand op leider Sebastian Vettel. Hamilton heeft 23 punten meer dan zijn teamgenoot.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!