Volgens Giedo van der Garde moet Max Verstappen de kritiek op zijn race van gisteren negeren. Verstappen verloor al in de eerste bocht zijn voorvleugel en duelleerde daarna op het scherpste van de snede met beide Ferrari-coureurs.

Sommige bochten op het circuit van Spa-Francorchamps zijn gewoon heel smal. Het is de eerste ronde en iedereen wil goed starten. Max probeert in een klein gaatje te duiken, net als Vettel en Raikkonen. Had Vettel een klein stukje naar de andere kant gestuurd dan was er ook weinig aan de hand geweest, aldus Van der Garde in gesprek met NU.nl.

Verstappen liet na de race optekenen dat hij beide Ferrari’s nog liever uit de race zou rijden dan ze zou laten passeren. Lauda liet na de race weten dat Verstappen in de psychatrie moet, zijn actie tegenover Raikkonen waarbij de Fin van het gas moest om Verstappen te ontwijken zou te ver zijn gegaan.
Het is ook gewoon emotie, je stapt net uit die auto en na een goede kwalificatie is de race niet goed gegaan. Dan zegt hij zoiets, dat hoort erbij. Max is natuurlijk ook pas achttien jaar en dat moeten we niet vergeten. Ik vind het juist wel mooi hoe hij reageert. Wat Lauda zegt is natuurlijk belachelijk, daar moet hij niet naar luisteren. Hij moet gewoon blijven racen zoals hij dat altijd doet.

Op de driversmeeting voor de Grand Prix Italië van komend weekend op het circuit van Monza zal nog over het incident gesproken worden.
Maar dat stelt weinig voor, aldus Van de Garde. Andere coureurs kunnen er dan nog iets over kwijt en Max kan daar vervolgens op reageren. Uitleggen waarom hij bepaalde dingen doet. Het is niet zo dat hij van iedereen nog eens even kritiek krijgt over een incident van een week geleden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter