Een nieuw record voor Max Verstappen, hij is de jongste coureur ooit die WK-punten scoort. Verstappen was uiteraard zeer tevreden met de 7e plek en de bijhorende 6 WK-punten.

Een geweldige race!, aldus Max Verstappen. We hebben het als team fantastisch gedaan. De eerste paar ronden had ik wat problemen op de medium-banden. We stopten daarom wat eerder voor de hard-banden. Dat werkte perfect, de auto voelde goed. Ik had enkele goede gevechten, ik heb me goed vermaakt. We hebben de perfecte strategie gevolgd, we hadden de banden goed onder controle. Het was erg heet maar ik voelde me goed en ben tot het einde toe consistent geweest in de race. Ook daar ben ik blij mee. We hadden het vandaag niet beter kunnen doen.

Over twee weken kan Verstappen zich opmaken voor zijn derde Grand-Prix, die van China. Ook op dit circuit kwam Verstappen nog niet eerder in actie.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter