Marcus Ericsson viel op een vrij dommige wijze uit, en zorgde er mede voor dat Sauber met lege handen uit Maleisië vertrekt. Een aderlating na de succesvolle race op Albert Park, Melbourne.

Ericsson, die profiteerde van de gridstraf voor Romain Grosjean, begon vanaf P9 aan de race. En toen kwam hij dichterbij de Force India van ‘Hulk’: Nico Hülkenberg reed voor me, maar ik had het gevoel dat ik sneller was dan hem.”, aldus de Sauber-coureur.

Markus trachtte Hülkenberg dan ook al snel voorbij te steken, maar komt in bocht één op het vuile gedeelte van de baan, verliest de achterkant en schuift zich vast in het grind. De Zweed probeerde marshalls nog te overtuigen om zijn auto los te duwen of trekken, maar de tractor kwam onmiddellijk in actie.

Ik vond dat het mogelijk was om in de eerste bocht buitenom in te halen. Maar helaas verloor ik de achterkant en kwam ik vast te zitten in het grind. Een frustrerend einde van een goed weekend. Maar goed, ik heb ervan geleerd. In China zullen we nog sterker zijn., zo besluit de Zweed.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!