Ik schreef het al in de nabeschouwing: Rosberg en Hamilton deden na de race in Melbourne ‘stoer’ en riepen dat ze graag meer weerstand van de rest zouden krijgen.

Was het zelfoverschatting of onderschatting van de directe concurrentie in de vorm van Ferrari? Rosberg moest al na de kwalificatie een veer laten, terwijl Lewis Hamilton er niet in slaagde om zijn poleposition te verzilveren en een overwinning te behalen.

In plaats daarvan kreeg de neutrale bezoeker/kijker een vinger op het hoogste trede van het podium. Na een moeizaam jaar bij Red Bull wint de viervoudige wereldkampioen Vettel weer een race.

Teambaas Toto Wolff reageerde strijdlustig op Ferrari’s zege. Je kunt niet elke race winnen, en wellicht is dit voor ons de wake-up call die we -schijnbaar- nodig hebben. De strategie was vandaag immers niet goed genoeg, net zoals de auto niet snel genoeg was. Dat alles doet er echter niet aan af dat Ferrari het geweldig heeft gedaan. Ze verdienen deze zege.</q<>

Over twee weken zullen we in China merken of Mercedes daadwerkelijk wakker is geworden…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!